Mob Ambient
 ana@mobambient-sofa.ro  0769820126
  AutentificareCreează cont
Care sunt criteriile de alegere al unui material pentru canapea

Care sunt criteriile de alegere al unui material pentru canapea


Cum alegem materialul perfect pentru canapeaua dorită?
Alegerea pieselor de mobilier pentru living nu trebuie făcută la întâmplare, ci trebuie să țină cont de câteva criterii, astfel încât să te bucuri de relaxarea de care ai atât de multă nevoie.
Tocmai datorită rolului important pe care îl joacă în locuinţă, alegerea canapelei este un aspect important care poate transforma o sufragerie banală într-una cu adevărat deosebită. 
Unul dintre criteriile de alegere ale unei canapele este materialul din care a fost confecționată. Astfel îți prezentăm care sunt tipurile de material cel mai des utilizate pentru canapele, în așa fel încăt să iei cea mai potrivită decizie.

Materialul textil  - Stofa

Stofă pentru tapițerie

Stofa este cel mai utilizat material de-a lungul timpului si asta datorită texturii groase si rezistente în timp.
Aceasta dispune de o întreagă gamă de nuanțe și culori și totodată o varietate mare de structuri, cum ar fi cea fină, cea care imită sacul, uni sau cu imprimeuri de tot felul, dar si cu desene grafice aplicate pe material.
Canapelele din stofă sunt plăcute la atingere, confortabile și au o țesătură ușor de curățat.
În general, acestea sunt recomandate pentru persoanele ce obișnuiesc să utilizeze canapeaua extensibilă în mod regulat, dar și pentru cele care au copii mici.
Există de asemenea tipuri de stofă care deși nu sunt foarte plăcute la atingere, având o textură mai dură sau mai aspră, sunt foarte rezistente în timp. Acestea sunt recomandate pentru canapelele folosite intens, seară de seară.
Stofa este de cele mai multe ori tratată cu un strat de material protector pentru o rezistență durabilă în timp.
Odată cu trecerea anilor au apărut texturi noi, rezistente apei sau altor lichide (water repellent) și de asemenea texturi pe care clienții cu animale de companie le preferă pentru ușurința cu care strâng părul acestora sau pentru rezistența la gheruțe. Curățarea stofei de tip pet friendly se realizează într-un mod facil, părul prietenilor blănoși fiind îndepărtat cu ajutorul unei perii de scame.
Stofa nu este atât de pretențioasă precum catifeaua sau pielea, iar prețul ei este considerabil mai avantajos.

Catifea (pluș) 

Catifea pentru tapițerie

Este materialul vedetă al sezonului, iar o canapea din catifea este cu siguranță o necesitate  pentru cei pasionați de design și de calitate.
Stilul rafinat al acesteia transmite un aer sofisticat, ce poate schimba total aspectul unui living, dând culoare și eleganță spațiului în care este amplasată, în special atunci când este folosită ca principal element de decor.
Plușul este un material textil, cu textură delicată, mătăsoasă și deosebit de placută la atingere. Este de asemenea un material tactil, senzual, care parcă te mângâie, te duce cu gândul la intimitate, relaxare și confort.
Canapelele din catifea au o gamă impresionantă de texturi, dar și o paletă de culori ofertante, absolut superbe, care dau viață canapelei dorite. 
Poți accentua aceste trăsături ale catifelei în funcție de culoarea pe care o alegi, dar și de tipul catifelei, unele fiind mai subțiri, altele mai groase. Conform dorințelor clienților, producătorii au lansat diferite colecții de material plușat, atât lucios, mai puțin lucios, dar și mat. Atunci când alegeți acest material, trebuie să țineți cont de grosimea suportului de la bază, mai ales dacă îl preferați pentru o canapea extensibilă ce va fi utilizată în mod regulat, seară de seară. 
Este un material practic, durabil și se întreține ușor. Dacă este menținut cu grijă, în mod constant, acest tip de material își poate păstra aspectul o perioada îndelungată de timp.
Producătorii de catifea au venit în întâmpinarea nevoilor clienților cu noutăți, înaintând pe piața texturi noi, rezistente la apă (water repellent),dar și la gheruțele animăluțelor (pet friendly),         acestea fiind de asemenea foarte cerute în showroom-uri.
Acest material textil plușat are dezavantajul de a face ape (lasă urme la atingere),însă și așa, acesta nu reprezintă un impediment în alegerea finală a clienților, ba mai mult, este unul dintre cele mai solicitate materiale din această perioadă. 
Plușul are abilitatea de a transforma o piesă de mobilier obișnuită, în una originală care va veni cu o alură incontestabilă pentru spațiul tău și care va atrage cu siguranță toate privirile.
Poza catifea plus canapea sau pat

Pielea naturală

Tapițerie din piele naturala

Achiziționarea unei canapele din piele naturală sau ecologică poate ridica un semn de întrebare chiar și celor mai încrezători cumpărători.
Alegerea unei canapele de piele este o decizie importantă: trebuie să ții seama de stil, design și preț, dar și de nevoile sau preferințele membrilor familiei tale.
O canapea din piele, cu aspectul ei rafinat și clasic, conferă o anumită alură deosebită întregii încăperi. Aceasta reprezintă alegerea universală de tapițerie ce emană lux și eleganță, favorabilă unui aer sofisticat.
Mirosul inconfundabil de piele naturală și caracteristicile unice ale tapițeriei îi conferă un șarm deosebit. Cu timpul, canapeaua din piele naturală devine mai confortabilă și mai aspectuoasă, pentru că suprafața tapițeriei formează o patină specifică.
Pielea este un material foarte durabil, dar poate fi ușor zgâriat. Este, de asemenea, susceptibilă la crăpare sau despicare. Cu toate acestea, pielea tinde sa reziste mult mai mult decât materialul textil.
Canapelele din piele nu se găsesc într-o varietate mare de nuanțe și culori, la fel ca cele tapițate cu stofă.
Prețul final al unei canapele confecționate din piele naturală este considerabil mai mare comparativ cu alte materiale de tapițerie.    
Un astfel de material este foarte potrivit pentru cei cu reacții alergice, întrucât acesta nu acumulează acarieni, bacterii sau păr de animale la fel de ușor ca materialele textile. Cu toate acestea, chiar dacă pielea nu atrage părul prietenilor blănoși, aceasta nu este recomandată proprietarilor de animaluțe neascultătoare. Zgârieturile acestora vor fi greu de remediat.
Pielea este foarte reactivă la temperatură. Dacă bate soarele pe ea se va înfierbânta și dacă încăperea este rece, așa va fi și pielea. În afară de cazul în care sufrageria ta are întotdeauna o temperatură constantă, o canapea din piele nu este cea mai confortabilă alegere.
Trendul de achiziție al produselor confecționate din piele este în scădere în ultimii ani, un motiv reprezentativ fiind existența pe piață a imitației de piele (piele ecologică).

Pielea sintetică (imitație) 

Imitatie de piele pentru tapiterie

Pielea sintetica (ecologică),apărută ca o alternativă favorabilă pieselor realizate din piele naturală, reprezintă unul dintre cele mai utilizate materiale din ultimii ani, fiind în topul preferințelor celor mai de seamă cumpărători.
Pielea ecologică a apărut pe piață datorită creșterii gradului de conștientizare a drepturilor animalelor și a problemelor etice. Producerea acesteia este un proces complet chimic și nu este asociată cu suferința animalelor.
Comparativ cu piesele de mobilier realizate din piele naturală, cele din piele sintetică reprezintă o alternativă mai avantajoasă din punct de vedere al prețului. Acest lucru se datorează faptului că implică un proces de realizare mai scurt și mai puțin anevoios, iar materia primă nu este limitată, așa cum se întâmplă în cazul celor confecționate din piele naturală.
Le fel ca și stofa, pielea ecologică se poate bucura de o paletă ofertantă de nuanțe și culori impresionante, ce maximizează aspectul deosebit al esteticii piesei de mobilier.
De asemenea, pielea sintetică beneficiază și de o gamă variată de texturi fine, dar și mai aspre, cum ar fi imitația de piele de crocodil, piele de caprioară, piele de porc, sau chiar de șarpe.
Un alt avantaj al acestui material este reprezentat de faptul că mirosul de mancare, sau fumul de țigară nu rămân împregnate în tapițerie.
Dezavantajul achiziționării unei canapele din piele ecologică este reprezentat de faptul că aceasta necesită o întreținere atentă, în mod regulat. 
Dacă pielea ecologică este intreținută în mod corespunzător, aceasta își poate păstra aspectul intact pentru perioade foarte lungi de timp. Aceasta este rezistentă și de calitate, însă adesea se rupe din cauza unei curățări inadecvate sau a unei îngrijiri precare.
Rezistența la uzură nu este foarte mare, de multe ori materialul cedează la cusături, deteriorând ireversibil structura materialului.
În timp ce pielea naturală este perfectă pentru sezonul rece, oferindu-ți un confort termic extraordinar, pielea sintetică este mai subțire și, prin urmare, nu îți oferă aceeași protecție în zilele friguroase. Tocmai de aceea, este indicat să optezi pentru acest tip de piele în sezoanele cu temperaturi prietenoase.
Unii producători aleg varianta de a confecționa produse integral din piele sintetică, însă noi, la MobAmbient am ales să creăm produse în care pielea ecologică se utilizează doar la anumite elemente ale pieselor de mobiler, îmbinând asftel imitația de piele cu materialul textil, precum stofa sau plușul.

Orice vei decide în legătură cu materialul, modelul sau designul pentru tapițerie, asigură-te că pui accent pe calitate, canapeaua oferind nu numai aspect estetic, ci și confort sporit pentru seri liniștite în familie.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără riscConexiune securizatăPlată prin transfer bancarProduse de calitate, producție proprie