facebook
Mob Ambient
 ana@mobambient-sofa.ro  0769820126
  Autentificare Creează cont
Canapea în stil Chesterfild

Canapea în stil Chesterfild

Canapeaua Chesterfield cu șezut fix sau extensibil


Canapeaua dumneavoastră poate fi mai mult decât o simplă piesă de mobilier, aceasta poate fi o adevărată declarație de stil și eleganță. Vă prezentăm astăzi unul dintre cele mai elegante modele de canapea – canapeau cu tapițerie stil Chesterfield. Designul Chesterfield datează de sute de ani, elementele comune fiind brațele sale iconice și tapițeria cu nasturi adânc poziționați.
Mobilierul original Chesterfield iși are originile de producție în Anglia. Se crede că Lordul Phillip Stanhope, al 4-lea conte de Chesterfield (1694-1773), a comandat prima canapea din piele stil Chesterfield.  În timp modelul a devenit o emblemă inegalabilă a stilului britanic la nivel mondial. Perfecționate de-a lungul anilor, canapelele Chesterfield au evoluat pentru a deveni unul dintre obiectele de mobilier preferate din lume.
Particularitatea acestui tip de tapițerie constă în efectuarea de pliuri specifice în material. îmbinarea acestora este pusă în valoare de nasturi ornamentali care sunt duși cât mai in interior, mai aproape de structura de lemn pe care se realizează tapițeria. în acest fel acesti nasturi nu vor crea discomfort deoarece vor fi poziționati sub nivelul tapițeriei cu care luam contact. Acesti nasturi ornamentali pot avea diverse finisaje, de la sticlă colorată până la stofă, fiind realizați manual (îmbrăcați) cu același material folosit la realizarea canapelei respective.
detaliu tapiterie chesterfield

La realizarea spătarului, peste structura de rezistenta se apliă un strat consistent de spumă poliuretanică (burete) apoi se aplică tapițeria care poate sa fie din piele naturală sau ecologică, dar la fel de bine se poate realiza și din diferite tipuri de materiale textile. Toate aceste operațiuni se execută manual dând un plus de eleganță produsului finit.
Variantele moderne ale canapelelor model Chesterfield prezintă spătar înalt și curbat, tapițat într-o varietate de materiale, inclusiv piele, catifele moi și amestecuri de tesaturi pastelate. Un alt element definitoriu sunt binecunoscutele cotiere care se curbează spre exterior, care conferă piesei de altfel foarte voluminoase, eleganța și forma luxuriantă. Partea din față a cotierei poate prezenta diverse finisaje de plastic sau chiar ornamente de lemn.

detaliu cotieră chesterfield

Acest stil de tapițerie se aplică doar la spătar și la cotiere. Șezutul poate să fie diferit, în funcție de modelul constructiv. 

Canapea fixă chesterfield

Acest tip de canapea este de obicei rezistent deoarece șezutul exte fix, nu se extinde. Acest șezut se poate realiza atât din spumă poliuretanică de diverse densități, pentru a o face mai moale sau mai tare, cât și din plasă de arcuri tip relaxa peste care se poate adauga și un strat subțire de burete. 


Canapea extinsă chesterfield

Deoarece spătarul acestui tip de tapițerie este mereu fix, nu se poate lăsa în jos ca la alte modele, pentru extensie rămân foarte putine variante tehnice. Una din ele și cea mai des întâlnită este cea formată din 3 segmente care se pliază. În această variantă extensia oferă același confort ca al unui pat cu somieră deoarece este formată dintr-un cadru metalic iar sustinerea saltelei este realizată de lamele din lemn de fag. 

Sistem extensie canapea

Salteaua este mai subtire decât o saltea obisnuită de pat dar conferă o sustinere placută, oferind un somn odihnitor chiar și celor cu probleme cervicale. Plierea ei se face foarte usor. Acest tip de canapea nu poate dispune de ladă pentru depozitare deoarece în acel spațiu se găsește sistemul de extensie.

Sistem extensie canapea - faze extensie

Magazinul nostru online vă oferă o gamă variată atât de canapele fixe cât și canapele extensibile Chesterfield ce au la bază un cadru din lemn masiv solid de fag care le asigură stabilitate și durabilitate. 
Dacă doriți să creați o suită elegantă de mobilier modern care vi se potrivește, atunci puteti să vă alegeți din gama noastră de canapele în stil Chesterfild. Nu uitați să verificați gama noastră de fotolii și tabureți, perfectă pentru a adăuga un plus de eleganță camerei dumneavoastră.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără risc Conexiune securizată Plată prin transfer bancar Produse de calitate, producție proprie
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri