facebook
Mob Ambient
 ana@mobambient-sofa.ro  0769820126
  Autentificare Creează cont
Despre sistemul RECLINER pentru fotolii și canapele

Despre sistemul RECLINER pentru fotolii și canapele

RECLINER este un sistem care permite modificarea sincronizată a poziției spătarului și a suportului de picioare, trecând de la poziția "șezând" la poziția aproape orizontală.

Schimbarea manuală se face relativ brusc, fiind ajutată de arcuri mai mult sau mai puțin rigide și poate avea trepte intermediare între poziția stransă și cea extinsă la maxim.

Schimbarea electrică este mai fină, fiind realizată de un motor electric care realizează extinderea mai lent și mai plăcut doar prin apăsarea unui buton. Extinderea nu este limitată doar la câteva poziții predefinite, ea putandu-se face la orice nivel, în funcție de preferința utilizatorului, prin simpla pornire/oprire a motorului care realizează extinderea.

Acționarea mecanică manuală este mai ieftină și uneori mai durabilă decât cea electrică.
Și pentru a sporii confortul, unii producători combină acest mecanism cu unul de balansare, dar despre el o să vorbim într-un articol viitor.

Structura de metal poate susține o greutate mai mare (depinde de producator) dar unele subansamble pot ruginii în timp, în funcție de calitatea lor și de umiditatea din camera în care este folosit acest sistem.

Structura de lemn masiv este soluția clasică și rezistentă în timp, pe baza careia s-au construit și se vor mai construi mult timp de acum în colo părțile impotante de mobilier. 

Spre deosebire de paturi, pe care stăm întreaga noapte și unde este nevoie de o susținere fermă din partea saltelei, fotoliile și canapelele cu sistem recliner sunt destinate relaxării de maxim câteva ore. Din acest motiv, foarte rar se folosesc sisteme de arcuri pentru șezut, preferința tuturor fiind spuma poliuretanică. Aceasta se foloseste pe mai multe densități și durități, majoritatea preferând o duritate redusă, o înălțime mai mare a spumei, toate acestea pentru acea senzație de "afundare" în material, senzație în care parcă tot ansamblul se remodelează, luând forma persoanei care se așează.
 
Tapițeria poate să fie ca la orice canapea (stofă, catifea, piele ecologică sau piele naturală). 
Alegerea materialului este o chestiune strict de percepție personală, de calitățile pe care le dorim de la material:
- pluș (catifea) sau stofă moale, pentru confort;
- stofă dură, pentru rezistență în timp;
- piele naturală, pentru rezistență și ușurința cu care se întreține.

Puteți testa o astfel de canapea într-unul din magazinele noastre de prezentare sau puteți vedea/achiziționa online o canapea cu sistem recliner.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără risc Conexiune securizată Plată prin transfer bancar Produse de calitate, producție proprie
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri