Mob Ambient
 ana@mobambient-sofa.ro  0769820126
  AutentificareCreează cont
Canapele extensibile

Canapele extensibile

Este dificil să-ți imaginezi un living modern, fără mobilier tapițat, pe care să te poți relaxa, să poți bea o cafea sau să citești. O canapea extensibilă este un simbol al locuinței și al confortului. Atunci când alegi acest tip de mobilier, ar trebui să te gândești la avantajele pe care ți le oferă și de asemenea, ar trebui să te ghidezi după cost. O canapea extensibilă provoacă multe controverse, deoarece există multe modele la prețuri variate. 
Ce trebuie să știi despre o canapea extensibilă?
Modelele extensibile au devenit un adevărat salvator al spațiului, în special pentru camerele mici în care sunt folosite pentru dormit. 

Unul din principalele criterii pentru achiziționarea unei canapele extensibile este mecanismul de extensie. Fiecare mecanism are avantaje și dezavantaje, de aceea este bine să ne informăm înainte de a lua decizia de achizitie. 

Sisteme de extensie pentru canapele

Dintre sistemele de extensie cele mai folosite enumerăm: 
 • Mecanism care se pliază sub șezut – folosit la canapelele cu spătar fix. Acest mecanism se pliază cu tot cu saltea. Aceste mecanisme pot fi din plasă electrosudată, cu lamele de fag sau cu chingi. 
  • Avantaje: se poate folosi o canapea cu un spătar fix, cu forme neregulate. 
  • Dezavantaj: nu mai există loc pentru lada de lenjerie și se poate folosi doar o saltea subțire, care permite plierea acesteia odata cu mecanismul.
 • Mecanism click-clack – care are 2 poziții fixe pentru spătar: ridicat, pentru folosirea normală a canapelei și o poziție orizontală a șezutului, pentru extinderea canapelei și folosirea acesteia ca un pat. 
  • Avantaje: spațiul de sub șezut devine ladă pentru lenjerie.
  • Dezavantaje: acest sistem, care folosește arcuri și pârghii, poate avea o durată de viață mai scăzută, în funcție și de modul în care este folosit.
 • Mecanismul pe role – folosit pentru uz intens, este cel mai fiabil sistem. Acest sistem este alcătuit doar din 2 role puse sub șezut care îl ajută să gliseze spre față, astfel încât spătarul să se poată lasă în locul șezutului. Avantaje: Rezistent în timp deoarece este format din 2 role care rulează pe o bucată fixă de lemn. Alte avantaje mari sunt: costul foarte mic și ușurință în folosire și spațiul pentru ladă de depozitare rămasă sub șezut. Dezavantaje: nu sunt.

Tapițerie pentru canapele

Un alt criteriu este tapițeria acesteia, care poate să fie:


Acestea, la rândul lor, se găsesc în variante diferite de culori și calități. Anumite modele pot combina atât culorile, cât și tipurile de material. Alegerea corectă a culorilor poate integra mai ușor canapeaua în designul camerei.

Articole recomandate

Comentarii

Tudor

Tudor

buna ziua, Imi place foarte mult o canapea de pe pagina dumneavoastra. Totusi, nu reusesc sa gasesc detalii despre aceasta. Este in catalogul de prezentare o canapea gri cu o singura poza, canapeaua fiind deja extinsa. Este canapeaua de mai sus, unde fac eu acest comentariu. Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc, Tudor Gramescu


Răspuns: Buna ziua, Da, se poate realiza, va vom contacta pentru a discuta detaliile produsului pe care il doriti.

Lasă un comentariu

Cumpărături fără riscConexiune securizatăPlată prin transfer bancarProduse de calitate, producție proprie