Mob Ambient
 ana@mobambient-sofa.ro  0769820126
  AutentificareCreează cont
Culorile anului 2023 - Top 5 idei pentru amenajări interioare

Culorile anului 2023 - Top 5 idei pentru amenajări interioare

Îmbrățișează trendul și fii la curent cu cele mai noi apariții ale acestui sezon!

Deși alegerile pe care le faci atunci când vine vorba despre piesele de mobilier din locuința ta sunt bazate pe propriile preferințe, este recomandat să ții cont și de alte aspecte extrem de importante, precum tendințele momentului.

Anul 2023 vine cu forțe proaspete în ceea ce privesc recomandările din lumea designului interior. Ești pe cale să descoperi noile tendințe în materie de amenajări interioare pentru acest sezon și cum ne orientează prin intermediul lor în direcția potrivită.

Nu ești încă la curent cu cele mai recente inovații? Noi avem soluția!

Dispunem de un plan destul de clar al noilor tendințe pe care îl poți implementa cu ușurință în proiectul amenajării interioare a locuinței tale.

Mobilier de living

Viva Magenta

Viva Magenta este o culoare versatilă și atractivă care poate aduce nu numai personalitate designului interior, ci și o notă de contrast.

Dacă ești un adevărat fan al decorurilor îndrăznețe, culoarea anului 2023 este un manifest desăvârșit al creativității și al spiritului liber.

Orientează-te către o piesă de rezistență, cum ar fi canapeaua, colțarul sau fotoliul în diverse nuanțe de magenta, care să devină vedeta din casă.

Spațiul pe care îl amenajezi trebuie să fie locul în care te încarci cu energie, bunăstare și optimism, iar nuanța vibrează în acest sens, simbolizând armonia dintre echilibrul emoțional, mental și cel spiritual. Viva Magenta este văzută ca o nuanță veselă și curajoasă, exuberantă și plină de vigoare.

Set canapele si fotolii

Nuanțe de gri

Nuanțele de gri se bucură de un succes din ce în ce mai promițător în rândul amenajărilor interioare.

Acestea aduc în atenție un cadru minimalist, dominat de o atmosferă relaxantă, de serenitate, dar în același timp rafinată, printr-o amprentă de eleganță clasică și totuși neașteptată.

Efectul vizual este unul îndrăzneț, ce conferă modernitate spațiului, creând senzatia de stabilitate și echilibru.

Spațiul pe care îl amenajezi trebuie să fie locul în care te încarci cu energie, bunăstare și optimism, iar nuanța vibrează în acest sens, simbolizând armonia dintre echilibrul emoțional, mental și cel spiritual. Viva Magenta este văzută ca o nuanță veselă și curajoasă, exuberantă și plină de vigoare.

Set canapele gri

Mobilier pentru bucătărie

Nuanțe de galben

Culorile calde au parte de o atenție sporită anul acesta, iar printre propunerile cromatice de efect se evidențiază și această nuanță radiantă.

Galbenul este una dintre cele mai luminoase nuanțe din spectrul cromatic, ce oferă versatilitate, căldură, dar și plăcere, indiferent de nuanță.

Acesta susține optimismul debordant, ce contribuie la energizarea și revitalizarea unui decor.

De asemenea, pentru a oferi personalitate și stil unei încăperi, galbenul poate reprezenta și pata de culoare care îți va scoate spațiul amenajat din anonimat. Monotonia va dispărea cu siguranță, urmând ca atmosfera camerei să devină una veselă, prietenoasă , ce invocă bunăstare și dinamism.

Mobilier de bucatarie

Albastrul regal

Dacă dorești să adopți o amenajare în tendințe în zona de dining, poți opta pentru albastrul regal.

Albastrul regal armonizează plăcut încăperea în care sunt amplasate piesele de mobilier, oferind unicitate. Această nuanță creează un ambient elegant, cu un efect de prospețime impresionant, ce oferă un aer sofisticat.

Fie că este vorba de cele confecționate din imitație de piele, sau de cele confecționate din material textil, precum stofa și catifeaua, scaunele tapițate conturează un cadru perfect pentru servirea mesei alături de cei dragi.

Scaune albastre

Nuanțe neutre - Alb & Bej

Printre culorile potrivite pentru un spațiu relaxant, primitor, dar și cald se numără combinațiile de nuanțe neutre.

Nuanțele neutre calde îmbrățișează starea de bine, confortul, dar și încrederea. Acestea emană un aer rafinat, plin de eleganță și delicatețe, ce creează un spațiu aerisit, pur și liniștit.

Datorită minimalismului de care dispun, nuanțele neutre pot fi încorporate în cadrul oricărui stil de design.

De accea, integrarea altor nuanțe, altor texturi, dar și altor modele și materiale poate fi o misiune ușor de realizat pentru individualizarea nuanțelor neutre.

Nuanțele de alb și bej sunt în special recomandate încăperilor mai puțin spațioase, întrucât au avantajul de a le mări vizual. Astfel, vei contura imaginea unui spațiu aerisit și luminos, ce oferă un aspect de curățenie și prospețime îndelungată. Totodată, cei care beneficiază de un spațiu mai generos, pot opta pentru acest tip de cromatică pentru a spori luminozitatea camerei.

Scaune bej

Mobilier pentru birou

Nuanțe neutre - Maro & Negru

Biroul este centrul activității zilnice, în care cu siguranță ai nevoie de liniște și concentrare, iar nuanțele de maro și negru creează o atmosferă sobră potrivită pentru designul unui oficiu.

Nuanțe de maro

Prin caracterul lor versatil, nuanțele de maro, dar și cele de negru se pot încorpora cu ușurință, reprezentând o bună opțiune atât pentru stilul modern și clasic, cât și pentru cel minimalist sau cel industrial.

Nuanțele de maro induc un sentiment de naturalețe și confort pentru spațiul pe care dorești să îl amenajezi.

Această nuanță conferă o atmosferă liniștitoare, dar și caldă, ce naște un echilibru armonios în ambientul camerei.

Nuanțele de maro reprezintă un simbol al stabilității în amenajarea interioară, ce evidențiază personalitatea încăperii.

De asemenea, acestea reflectă un mediu placut, relaxant, ce generează un confort inedit, dar și un aer blând și primitor.

Mobila de birou
Mobilier office

Cât despre negru…

Atmosfera în care pășești este instant una rafinată, iar piesele de mobilier pe care vrei să le scoți în evidență împrumută din alura de lux a spațiului, generând stil și eleganță.

Nuanțele de negru reușesc să accentueze prin contrast cromatic rafinamentul amenajărilor interioare.

Negrul, în toată splendoarea sa, oferă o prestanță uimitoare, ce intrigă la mister și romantism. Este o culoare ideală pentru un interior laconic si rafinat.

Simplitatea si eleganța unui astfel de interior oferă un rezultat spectaculos, cu un impact estetic major.

Mobilier de birou negru

Mobilier pentru dormitor

Nuanțe de verde

Cei care sunt în căutarea unui plus de energie și revitalizare a spațiului amenajat se pot orienta către nuanțele de verde.

Nuanțele de verde reprezintă unele dintre cele mai potrivite alegeri atunci când vine vorba despre tendințele industriei designului interior in anul 2023.

Fie că este vorba despre amenajarea livingului sau cea a dormitorului, verdele poate face diferența în procesul de definitivare al acesteia.

Asociate cu prospețime și optimism, nuanțele de verde conturează o atmosferă revirgorantă, care poate fi adaptată indiferent de gusturi, preferințe sau designul tehnic al pieselor de mobilier.

Alegerea unei nuanțe precum verdele, poate mări gradul de confort resimțit de toți cei dragi, datorită senzației sale de liniște pe care o emană.

Indiferent de mobilierul cu care este asociat, verdele inspiră eleganță și sobrietate, oferind personalitate propriului spațiu de locuit.

Pat tapitat verde

Rozul pudră

Culorile pastelate reprezintă o componentă deosebită a paletei cromatice, ce asigură fără doar și poate un alt trend de amenajare.

Rozul pal este o interpretare blânda, ce oferă delicatețe și prospețime oricărei amenajări interioare. Acesta reflectă un mediu primitor, dar și armonios, dominat de o atmosferă romantică. Datorită acestui aspect, această nuanță s-ar potrivi de minune și într-un dormitor matrimonial. Acolo va contura ideea unei încăperi spațioase, aerisite și în același timp intime, întrucât aduce o notă de căldură și confort.

Rozul pastel conferă feminitate, tandrețe, dar și un efect de liniște, confort și rafinament camerei în care este amplasată.

Pat tapitat roz

Mobilier pentru hol

Lemnul

Datorită flexibilității pe care o posedă în cadrul oricărei amenajări interioare, lemnul are o prestanță unică, ce oferă personalitate fiecărui spațiu în care este amplasat.

Acesta conferă o atmosferă placută, intimă, în care te vei simți confortabil alături de persoanele dragi.

Prezența lemnului invocă simplitate, luminozitate sporită, dar și un stil minimalist, ce îi conferă căldură căminului.

Integrarea lemnului în cadrul unei amenajări interioare implică crearea unu mix echilibrat între anumite piese de mobilier, care la prima vedere nu pot fi îmbinate în acelasi spatiu. Însă, fiind un material versatil, nu ne limitează la nivel de creație, oferind o nouă perspectivă asupra designului interior.

Lemnul poate fi încorporat oricând într-un joc al texturilor, dar și al paletei cromatice, oferind autenticitate.

Piese de mobilier și detalii arhitecturale ale designului tradițional, dar și ale celui scandinav sunt îmbinate armonios cu elemente de factură modernă, precum MDF-ul lucios, MDF-ul vopsit, MDF-ul înfoliat, dar și sticlă.

Mobilier pentru hol cu riflaj
Mobilier pentru hol

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără riscConexiune securizatăPlată prin transfer bancarProduse de calitate, producție proprie