Mob Ambient
 ana@mobambient-sofa.ro  0769820126
  AutentificareCreează cont
Structura unei canapele

Structura unei canapele

Canapeaua este piesa de mobilier iubita de toti datorita fapului ca ofera confortul pe care multi il cauta. Dar in ziua de azi vrem mai mult de la o canapea, motiv pentru care cele mai vandute canapele sunt cele extensibile. Transdormarea ei intr-un pat rezolva problema spatiilor mici, ale apartamentelor cu mai multe persoane, transformand o camera de zi intr-un dormitor. 
Dar cum trebuie sa fie o canapea ca sa ofere atat utilitatea cat si confortul dorit?
Haideti sa “sa despicam putin firul in 4” si sa intelegem mai bine din ce este compusa o canapea, care sunt mecanismele care o fac sa se extinda, ce avantaje si dezavantaje au acestea. O sa abordam doar cele mai utilizate sisteme de extensie, materiale si stofe folosite.
Cadrul unei canapele este totodata si structura de rezistenta, de ea depinzand foarte mult durabilitatea (rezistenta in timp) si utilitatea (posibilitatea creeri unui spatiu pentru depozitarea lenjeriei).
Cadrul poate sa fie din metal, lemn masiv, dar poate sa fie la fel de bine si din PAL, asta daca se calculeaza corect fortele care actioneaza asupra ei si este ranfortata in punctele importante. 
  • Cadrul din metal este foarte rezistent in timp dar creste destul de mult costul canapelei.
  • Cadrul de lemn masiv reprezinta un echilibru perfect intre cost si calitate, dar si aici trebuie sa fim atenti la esenta lemnului, deoarece un lemn de esenta moale cedeaza mai repede.
  • Cadrul din combinat, din lemn masiv si PAL, reduce costurile de productie si, daca este proiectata corect poate avea aproape aceeasi rezistenta ca un cadru integral din lemn masiv.
In functie de cum este proiectata, spatiul de jos poate fi folosit ca lada pentru depozitare, dar acest lucru depunde foarte mult si de sistemul de extensie folosit. 
De exemplu, un sistem de extensie pe role si cel cu clic-clac ajuta la folosirea cu succes a acestui spatiu pentru depozitarea lenjeriei. Mai multe detalii despre aceste sisteme puteti gasi in articolele noastre urmatoare.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără riscConexiune securizatăPlată prin transfer bancarProduse de calitate, producție proprie