facebook
Mob Ambient
 ana@mobambient-sofa.ro  0769820126
  Autentificare Creează cont
Canapele extensibile pentru copii și camere cu spații mici

Canapele extensibile pentru copii și camere cu spații mici

Canapelele extensibile mici pentru copii sunt soluția perfectă, elegantă și economică în special pentru camerele mici, mai ales în familiile unde există atât copii cât și animale de companie. 
În timpul zilei acest tip de mobilier funcțional se poate transforma într-o canapea pentru relaxare, joc sau vizionare la televizor, iar noaptea devine patul ideal pregătit pentru un somn de calitate.

Canapea extensibilă pentru copii - Spațiu de dormit suplimentar!

O canapea extensibilă pentru copii economisește spațiul dintr-o locuință îndeplinind funcții duale pentru familia dumneavoastră. Canapelele extensibile sunt ideale pentru casele și apartamentele mai mici, unde ajustarea mobilierului obișnuit este o sarcină provocatoare. 

Ideală și pentru oaspeți
Dacă îți place să primesti oaspeți acasă, cumpărarea unei canapele extensibile cu 2 locuri este cea mai bună opțiune. Nu trebuie să faceți compromisuri în ceea ce privește stilul sau designul, deoarece aceste canapele sunt frumoase ca și aspect, funcționale în utilizare, ocupând un spațiu redus. 

Spațiu pentru depozitare
Un alt beneficiu al acestor canapelelor mici este că majoritatea vin cu spațiu de depozitare, permițându-vă să păstrați lucrurile și obiectele într-un mod organizat. Ân funcție de mecanismul de extindere, accesul la spațiu poate sa fie mai ușor, cocmplet sau parțial. Pentru crearea acestui spațiu de depozitare producătorii țin cont de această necessitate încă din faza de proiectare, creând o structură foarte solidă. Aceasta structură este realizata în general din lemn masiv de fag. 

Ladă depozitare

Tapițeria
Materialele folosite la tapițarea canapelelor sunt surprinzător de versatile, de la nuanțe la structură, de la lucios la mat, de la aspru la pufos, de la sensibil la rezistent la pete.
Datorită dezvoltării tehnologiei, producătorii de materiale pentru tapițerie pot crea stofe surprinzătoare. După alegerea tipului de canapea este bine să alegeti cu grijă materialul, să corespundă tuturor cerințelor, modului în care o folosiți și condițiilor de uzură existente în casă (copii, animale de companie, frecvența utilizării). De exemplu noi am detaliat cateva astfel de materiale în alte articole, cum ar fi:

- Aqua repellent - tapiterie rezistentă la apă.
- Pet friendly - tapițerie rezistentă la murdărie și păr de animale.

Confort
Confortul este unul dintre criteriile importante ale unei canapele. Ea poate să fie doar din burete de diverse densități, caz în care sezutul este moale dar mai putin rezistent în timp. Pentru o canapea durabilă este recomandată o plasă de arcuri, tip Relaxa peste care se fixeaza un strat mai gros sau mai subțire de burete, în funcție de duritatea dorită. O astfel de saltea ortopedică este și mult mai rezistentă în timp. 
Pentru confortul pe timp de zi puteti folosi perne ornamentale confecționate din aceeasi tapiterie ca și canapeaua, în culoari similare sau culoari contrastante. De obicei canapelele vin cu astfel de perne incluse iar producătorii sunt receptivi la dorința clienților de a le produce in alte culori.

Protecție copii
Și pentru că protecția copiilor este foarte importantă, este recomandat să nu se folosească cotiere fixe, dure. În cazul în care folosiți astfel de cotiere asigurați-vă că producătorul ca insera un strat suplimentar de burete, pentru a evita rănirea copiilor în perioada zilei în care ei sunt foarte activi și se pot lovi. 
Pentru aceste cazuri se folosesc în general un fel de perne ornamentale mai lungi, care țin loc de cotiere. Acestea nu doar că protejează copiii de eventuale accidente, dar conferă și un aspect plăcut canapelei și spațiului, în ansamblu.

Cotiere și perne pentru canapea

Mecanisme de extensie
Extensia canapelei se poate face în mai multe feluri. Există sisteme de extensie tip click-clack: un angrenaj metalic ridică și coboară spatarul, dar acest lucru necesită un pic de efort iar mecanismele s-au dovedit a nu fi fiabile in timp. Este totusi un mecanism folosit destul de mult dar recomandat doar acolo unde extensia canapelei se face mai rar.
Cel mai eficient mecanism s-a dovedit a fi cel cu role. Mai exact, șezutul are 4 role pe care culisează atunci cănd este tras în exterior. În acest fel avem acces complet la spațiul de depozitare. Pentru ca transformarea canapelei în pat să fie completă mai trebuie lăsat doar spătarul, care coboară peste lada de depozitare. Acest tip de mecanism este usor de acționat chiar și de un copil de vârstă medie.
Lada de depozitare vă asigură un spațiu generos de păstrare a păturilor, lenjeriilor de pat, jucăriilor, etc.

Recomandări
Mai jos vă prezentăm câteva modele de canapele pentru copii ieftine, potrivite pentru animale de companie și copii, pentru fiecare stil, spațiu și buget.

Canapea 2 locuri extensibilă, model JUNIOR

Canapea pentru camera de copii

Canapea 2 locuri extensibilă, 1 ladă pentru depozitare, tapițerie din material plușat de culoare turquoise, dimensiune 144 x 120 cm, 2 perne și 2 cotiere incluse în preț.

Canapea extensibilă 2 locuri cu ladă depozitare model ISABEL

Canapea pentru spații mici

Canapea extensibilă 2 locuri cu ladă depozitare, dimensiuni 160 x 120 cm, tapițerie din stofă de culoare verde, 2 perne incluse în preț.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără risc Conexiune securizată Plată prin transfer bancar Produse de calitate, producție proprie
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri