facebook
Mob Ambient
 ana@mobambient-sofa.ro  0769820126
  Autentificare Creează cont
De ce să alegi o canapea de colț?

De ce să alegi o canapea de colț?

Astăzi vă prezentăm o piesă de mobiler modernă pentru sufrageria dumneavoastră: colțarul extensibil. Colțarul extensibil este o modalitate excelentă de a crea în livingul dumneavoastră un spațiu aerisit și modern.
Coltarul extensibil este, de asemenea, o alegere excelentă pentru familiile numeroase sau pentru aniversările alături de oamenii dragi întrucât permite multor oameni să fie așezați confortabil și apropiați chiar și într-o cameră de dimensiuni reduse.
Primul pas atunci când optați pentru achiziționarea unui colțar va fi să măsurați cât spațiu aveți disponibil în sufragerie pentru aceasta. După care puteți să treceți la prospectarea pieței pentru a alege cele mai bune colțare extensibile.

Cum alegem coltarul extensibil potrivit?

Înainte de a cumpăra un colțar extensibil, este esențial să luați în considerare exact cum anume intenționați să îl utilizați, ce caracteristici ar trebui să aibă, ce mărime și formă s-ar potrivi cel mai bine camerei în care urmează să fie poziționat. Vă prezentăm mai jos câteva caracteristci de care să țineți cont atunci când vă configurați colțarul.
În funcție de spațiul disponibil puteti opta pentru un colțar extensibil în formă de L sau unul în formă de U. După modul de amplasare: colțar extensibil dreapta, colțar extensibil stânga sau colțar extensibil reversibil, să aibă ladă de depozitare și să aibă o structura solidă, de lemn masiv, dacă se poate.

Confortul șezutului

Pentru un confort sporit, atât șezutul cât și spătarul sunt realizate din plasă de arcuri tip relaxa și spumă poliuretanică. Plasa de arcuri este de o duritate crescută pentru a rezista mai bine în timp și pentru a oferi o susținere mai fermă atunci câd folosiși colțarul extins, ca un pat. 
Pentru persoanele care doresc un șezut mai moale se poate folosi suplimentar un burete cu o densitate mai mică. O astfel de combinație este recomandată în cazul unei folosiri intense pe timp de zi.

Extensia pe role


Extensie pe role pentru canapea

Sistemul de extensie pe role este unul dintre cele mai fiabile sisteme deoarece nu are mecanisme care să se poată strica. Extinderea se face pe un set de role care culiseaza pe un cadru de lemn masiv, lucru care face ca extensia să se realizeze cu foarte mare ușurință.

Materiale și culori

Materialul cu care este tapițat colțarul este o alegere strict personală, in funcție de dorințele fiecaruia. Aici sunt 2 aspecte de care trebuie să ținem cont: material și culoare.

Nuanțe materiale tapițerie

Datorită evoluției tehnologice materialele au devenit din ce în ce mai rezistente. Cu excepția imitației de piele, care se deteriorează cel mai repede și capătă un aspect inestetic, celelalte materiale pot produce senzații plăcute (materialele plușate), pot avea și calități care pot trezi interesul oricui. Aici putem sa vorbim despre materialele rezistente la apă și la pete de băuturi dar si de materialele care sunt ușor de întreținut în cazul în care aveți un animal de companie, ele fiind foarte ușor de curațat atât de părul de animale cât și de murdăria produsă de acestea, motiv pentru care se și numec materiale pet fiendly. 

Materiale tapițerie

Culorile disponibile pe astfel de materiale sunt variate și țin pasul cu moda, gama de culori fiind mereu în trend cu moda. Evoluția tehnologiei permite acum nu doar colorarea materialelor în culori uni. Anumiți producatori realizează materiale în variații de culori, mici inserții de nuanțe amestecate în culoarea de bază, precum și mici variații de culoare, intensități diferite, unele încercând si chiar reușind parțial să imite pielea.
Dacă nu sunteți deciși asupra unei nuanțe puteți solicita producatorului de mobilă să realizeze colțarul într-o combinație de culori aleasă de dumneavoastră. Asta înseamna ca puteți alege culori mai închise pentru zonele mai expuse la uzură și murdărie iar în rest, o nuanță mai deschisă care să contrasteze cu nuanța de bază, realizând astfel o piesă de mobilier unicat, personalizată.

Calități materiale tapițerie

Și pentru a face ca totul să devină mai ușor, nu ezitați să solicitați sprijinul unui consultant care, în general, are o experiență mult mai mare decât a dumneavoastră și vă poate face câteva propuneri din care să alegeți ceea ce se potriveste cel mai bine cu nevoile dumneavoastră.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără risc Conexiune securizată Plată prin transfer bancar Produse de calitate, producție proprie
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri